Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamada toplam kırmızı et üretimi IV.Çeyrek döneminde 402 335 ton olarak tahmin edildi

Toplam kırmızı et üretimi Kurban Bayramı’nın gerçekleştiği dönemde, bir önceki döneme göre %98,7 oranında artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %9,3 oranında arttı.

Sığır eti üretimi 352 886 ton olarak tahmin edildi

Sığır eti üretimi Kurban Bayramı’nın gerçekleştiği dönemde, bir önceki döneme göre %101,2 oranında artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %9,2 oranında arttı.

Koyun eti üretimi 36 525 ton olarak tahmin edildi

Koyun eti üretimi Kurban Bayramı’nın gerçekleştiği dönemde, bir önceki döneme göre %68,9 oranında artarken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %5,4 oranında arttı.